Logo - www-parentium.com
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Studio Sonda po broju strukovnih nagrada postao najnagrađivanija agencija u Hrvatskoj u ovoj godini

Jelena Fiškuš i Sean Poropat
02.12.2021. (15:00)

Studio sonda je osvojio dvije Best of Europe Effie nagrade za učinkovitost u oglašavanju za kampanju „100% COVID free putovanje“, osmišljenu za Gradsku knjižnicu Poreč. To je prvi put da je predstavnik Hrvatske na ovom prestižnom natjecanju osvojio čak dvije nagrade.

Mala lokalna knjižnica iz Poreča je s ovom kampanjom već ostvarila veliki uspjeh i osvojila 14 međunarodnih i domaćih nagrada, uključujući i nagradu za oglašivača godine na Ideja X natjecanju u konkurenciji velikih hrvatskih oglašivača. Studio Sonda ove je godine ostvario veliki uspjeh s osvojena sva tri Grand Prixa na tri najveća nacionalna natjecanja (Effie, IdejaX i MIXX).

Jelena Fiškuš, glavna kreativna direktorica i osnivačica Studia Sonda tom je prilikom izjavila: „Euro Effie je nagrada koju svaka kreativna agencija priželjkuje jer govori o konkretnoj učinkovitosti kampanja na tržištu, a to je klijentima često i najvažnije. A nama je još jednom pokazala ispravnost našeg pristupa u kojem svakom klijentu, bez obzira na njegovu veličinu ili raspoloživi budžet, pristupamo jednako posvećeno. Upravo iz takvog pristupa i međusobnog partnerstva rađaju se najbolje ideje, one koje donose konkretne rezultate našim klijentima, ali i one koje pozitivno utječu na društvo u kojem živimo.“

-Osobito smo sretni za nagradu u kategoriji Crisis Response. Jer upravo bi u takvim izvanrednim okolnostima, kao što je primjerice slučaj s globalnom pandemijom, kreativna struka trebala pokazati i dokazati koliko je važna za društvo. Što je izazov veći, a situacija teža, to bi rješenja trebala biti relevantnija. Smatram da je protekla godina bila velika prilika za sve nas, prilika da pomognemo, pokažemo, promijenimo, djelujemo, koliko god je u našoj moći kao kreativnoj industriji, a ovaj uspjeh dokazuje da smo u tome uspjeli. Ovom prilikom u ime Studia Sonda čestitam kolegama iz agencije MediaCom za Effie Europe hrvatsko srebro u kategoriji Marketing Innovation Solutions za projekt Dogvertising”, istaknuo je Sean Poropat, glavni kreativni direktor i suosnivač Studia Sonda. (dp)