Logo - www-parentium.com
Porsche Istra

Anonimna skupina građana traži pojašnjenja Studije prostora Peškere

Anonimna skupina građana traži pojašnjenja Studije prostora Peškere
30.11.2021. (10:44)

Grad Poreč je 2. studenog ove godine pokrenuo javnu raspravu na temu Studije prostora, odnosno koncepcije oblikovanja i uređenja na prostoru Peškere, kojom želi prikupiti mišljenja građana prije početka postupka izrade i donošenja prostornog plana.

Studiju su gradskim vijećnicima, ustanovama, većim vlasnicima, stručnim odborima i službama predstavili izrađivači iz Studija 3LHD d.o.o. iz Zagreba.

Parentiumu se u međuvremenu javila anonimna inicijativa građana „Naša Peškera” sa tvrdnjom da su njeni članovi na adrese gradonačelnika Lorisa Peršurića i pročelnika UO za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damiru Hrvatinu uputili dopis u kojem su tražili dodatna pojašnjenja u vezu Studije prostora. Oddgovor navodno nisu dobili, kao što ni mi nismo dobili njihov odgovor na pitanje mogu li nam se barem neki članovi skupine građana predstaviti, kako bismo s njima mogli porazgovarati.

U gradskoj upravi kažu da sva javna savjetovanja jednako funkcioniraju, da se odgovori na pitanja i sugestije šalju po dovršetku savjetovanja i dodatno se javno objavljuju svi komentari i odgovori.

-Drago nam je da je tema Peškere zainteresirala naše sugrađane i kroz javno savjetovanje stalno pristižu komentari. Kako smo najavili, kao i uvijek do sada, Izvješće sa svim pristiglim prijedlozima i primjedbama bit će javno objavljeno i dostupno svima po dovršetku javnog savjetovanja. Nakon održavanja ovog savjetovanja, sukladno utvrđenim prijedlozima i sugestijama, utvrdit će se i potreba za izradom dodatnih pripremnih radova, rekli su nam u gradskoj upravi i pozvali zainteresirane da do 3. prosinca ove godine svoje komentare dostave Upravnom odjelu za prostorno planiranje i zaštitu okoliša na adresu peskera@porec.hr ili putem pisarnice Grada Poreča. (dp)