Logo - www-parentium.com
Mobilna i web aplikacija koja ti omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkiranja, bez dodatnih troškova

Neuređeno dvorište iza robne kuće Riva u Poreču

Neuređena parcela u samom središtu grada
29.11.2021. (19:17)

Napisala: K. Flegar
Snimio: D. Požarić

Vijećnik Andrea Crevato (IDS) na posljednjem se aktualnom satu osvrnuo na neuređeno dvorište, odnosno zemljanu površinu u privatnom vlasništvu, iza robne kuće Riva. Pitao je na koji bi način Grad Poreč, prema svojoj odluci o komunalnom redu, mogao utjecati na uređenje ovog prostora koji zajedno s tamošnjim objektima narušava sliku tog dijela centra Poreča.

- Upravo su takvi napušteni objekti meta vandala. Radi lakog pristupa svatko može u njih nesmetano ulaziti, uništavati i za sobom ostavljati otpad. Najveću opasnost predstavljaju krovni elementi koji sadrže azbest ili eternit, štetnu prašinu koja može uzrokovati rak. S obzirom da se spomenuta lokacija nalazi u neposrednoj blizini vrtića i autobusnog kolodvora, smatram kako je saniranje i uklanjanje azbesta neophodno za dobrobit svih naših građana i posjetitelja, zaključio je Crevato.

Gradonačelnik Loris Peršurić je potvrdio da je u Grad stiglo više inicijativa i zahtjeva za uređenje tog dijela grada. Istaknuo je da je spomenuti teren u privatnom vlasništvu te da su u više navrata tamo uputili redare kako bi riješili problem. Složio se s ocjenom vijećnika, prihvatio njegovu inicijativu te najavio da će nadležne službe vlasniku poslati požurnicu i pozvati ga da uredi svoj posjed.

Napušteni objekti česta meta vandala
Napušteni objekti česta meta vandala
Krov sadrži štetnu prašinu koja može uzrokovati rak
Krov sadrži štetnu prašinu koja može uzrokovati rak
Peršurić: Vlasniku ćemo poslati požurnicu i pozvati ga da uredi svoj posjed
Peršurić: Vlasniku ćemo poslati požurnicu i pozvati ga da uredi svoj posjed