Logo - www-parentium.com
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore

Matija Posavec ponovno izabran za međimurskog župana - pomeo konkurenciju s gotovo 80 posto glasova

Matija Posavec izabran za župana Međimurske županije (Foto: Facebook)
29.11.2021. (19:13)

Matija Posavec (1980.) jučer je s rekordnih gotovo 80 posto glasova pobijedio na izvanrednim izborima za župana Međimurske županije. Posavec je u svibnju osvojio treći mandat na čelu Županije sa 65 posto glasova, a zbog nedavnih optužbi za trgovinu utjecajem, početkom rujna podnio ostavku. Optužbe po svemu sudeći nisu naštetile njegovom ugledu, niti umanjile povjerenje Međimuraca, jer je novi mandat osvojio s najvećim postotkom glasova do sada. 

Posavec je prvi put postao župan 2013., i to u drugom krugu, s osvojenih 53 posto glasova. Do tada je obnašao funkciju zamjenika međimurskog župana Ivice Perhoča, koji mu je bio i jedini protukandidat na izborima te godine. Na izborima 2017. odnio je pobjedu već u prvom krugu, sa 60 posto glasova, kao i na izborima 2021., ovog puta s još boljim rezultatom (65 posto). Jučerašnju četvrtu uzastopnu pobjedu Posavec je osigurao bez velike predizborne kampanje. 

Rođen u Čakovcu, diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu te usavršavao u području odnosa s javnošću i političkog marketinga. Radio je kao novinar, urednik, glasnogovornik te predavač i stručni voditelj u autoškolama. Bio je član HNS-a od 2004. do 2019., kada izlazi iz stranke. (ik/dp)