Logo - www-parentium.com
HAK Auto-klub Poreč

Gradsko vijeće Vodnjana: Galižanski vrtić ide na natječaj za energetsku učinkovitost

Dječji vrtić u Galižani: prijava projekta za povećanje energetske učinkovitosti
28.09.2021. (14:38)

Vodnjansko je vijeće na jučerašnjoj sjednici za direktoricu trgovačkog društva Contrada na četverogodišnji mandat jednoglasno imenovalo Danielu Cetina iz Vodnjana. Na Javni natječaj objavljen 31. kolovoza pristigle su dvije pravovaljane prijave.

Vijeće je dalo suglasnost i na to da Grad Vodnjan prijavi projekt „Povećanje energetske učinkovitosti na nestambenoj zgradi Dječjeg vrtića Petar Pan Vodnjan, P.O. Galižana“ na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Natječaj je otvoren do kraja mjeseca i dokumentacija je spremna, a planira se postaviti toplinsku izolaciju, strop iznad vanjskog zraka i kosog krova, zamijeniti veći dio stolarije, energetski obnoviti rasvjetu te ugraditi solarni sustav za grijanje vode.

Usvojene su 8. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Vodnjana zbog usklađenja s PPU-om Istarske županije te zbog usklađenja sa stvarnim stanjem i načinom korištenja zemljišta. Odlučeno je i da se raspiše natječaj za prodaju građevinskih zemljišta u Vodnjanu i u Galižani, a zbog upisa još jedne čestice iznova je dopunjena Odluka o nerazvrstanim cestama na području Grada Vodnjana. Vijećnici su na znanje primili i izvještaje o radu gradonačelnika za prvih šest mjeseci - Klaudia Vitasovića do 20. svibnja i Edija Pastrovicchija od 21. svibnja do konca lipnja.

Sve su odluke usvojene jednoglasno, uključujući i prihvaćanje teksta javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Savjeta mladih, izmjenu i dopunu statuta i pravilnika DV-a Petar Pana, usvajanje revizije Procjene rizika od velikih nesreća za Grad Vodnjan, kao i izmjene i dopuni odluke o razrješenju ravnatelja POU-a „Vodnjan“ Sandra Manzina, usvojenoj na prethodnoj sjednici.

Ta se odluka mijenja na zahtjev dosadašnjeg ravnatelja, koji prelazi na drugo radno mjesto, na način da mu se otkazni rok skraćuje do 30. rujna. Prema Ugovoru o radu predviđen je otkazni rok od tri mjeseca, dok je prema Zakonu o radu propisano da u ovakvim slučajevima rok ne može biti duži od mjesec dana, te se primjenjuje onaj uvjet koji je povoljniji za radnika. (dp)