Logo - www-parentium.com
HAK Auto-klub Poreč

Prijem ususret Danu hrvatske policije i blagdana Sv. Mihovila

Prijem ususret Danu hrvatske policije i blagdana Sv. Mihovila
28.09.2021. (14:31)

U povodu obilježavanja Dana hrvatske policije, koji se slavi na blagdan Sv. Mihovila 29. rujna, načelnik Policijske postaje Poreč Davor Švenda i njegov pomoćnik Krunoslav Marin održali su prijem za porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića i načelnike općina Funtana, Vižinada i Višnjan.

Izvrsna turistička sezona odrazila se i na pojačane aktivnosti Policijske postaje Poreč koja brine o tome da Poreč bude siguran grad, prvenstveno zbog ljudi koji u njemu žive, ali i turista koji tijekom sezone u njemu borave.

Svi su dosadašnju suradnju ocijenili odličnom, a načelnik Švenda posebno je zahvalio Gradu Poreču i gradonačelniku, koji je u suradnji s turističkom tvrtkom Plava Laguna osigurao smještaj za dodatnih osam policajaca tijekom turističke sezone, što je omogućilo veću prisutnost policije na području Poreštine. Podsjetimo, Policijska postaja Poreč u svojem radu pokriva područje cijele bivše Općine Poreč, odnosno, današnjeg Grada Poreča i sedam okolnih općina.

Uz redovne policijske poslove, kontinuirano je veliki interes i za izdavanje radnih dozvola, a bilo je govora i o najavljenoj obnovi zgradi postaje, za što je Ministarstvo unutarnjih poslova u državnom proračunu već rezerviralo sredstva te se, po zadnjim dostupnim informacijama, radi na projektnoj dokumentaciji.

Zaključno, gradonačelnik je u ime svih prisutnih zahvalio policiji na predanom radu i čestitao njenim djelatnicima Dan hrvatske policije – blagdan Sv. Mihovila. (Grad Poreč/priopćenje)