Logo - www-parentium.com
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom

Vikend na porečkim cestama: četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

21.06.2021. (10:27)

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske postaje Poreč dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, saznajemo. Uzroci su bili nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno kretanje vozila kolnikom te neoprez na na parkiralištu.

Policijski službenici su tijekom vikenda obavili pojačani nadzor na cestama. Kod 34 provjerena vozača odnosno vozila utvrđeno je 26 prekršaja.

Policija poziva vozače, naročito vozače mopeda i motocikala, na izbjegavanje rizičnih situacija u prometu, najčešće prekršaja koji su za njih najpogibeljniji a to su prekoračenje brzine kretanja, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, posebice upravljanje vozilima bez korištenja zaštitne kacige ili nakon konzumacije alkohola i droga.

Izazavao sudar, odbio alkotest, uhićen

Prometnu nesreću u petak oko 22,25 sati na križanju ulica Gornji Špadići i Korčulanske, izazvao je 48-godišnji vozač osobnog automobila. Nepropisno se kretao i udario u metalne markere za razdvajanje smjerova vožnje na cesti. Odbio je alkotestiranje, nakon čega je uhićen i uz optužni prijedlog doveden pred nadležni sud. (dp)