Logo - www-parentium.com
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom

U srijedu u Poreču nastupa trio Sudar, nagrađivani mladi udaraljkaši

Trio Sudar (fotografija: Sudar Percussion Trio, Yutube)
21.06.2021. (10:03)

Ove srijede u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine nastupa trio Sudar - atraktivni ansambl udaraljkaša kojeg čine nagrađivani mladi glazbenici Franko Štrbac, Luka Ivir i umjetnički voditelj Goran Gorše. Program koncerta nosi naziv Triple Win, a početak je u 21 sat.

Kako javlja Sanjica Sara Radetić iz Umjetničke škole Poreč, trio Sudar je ogranak etabliranog ansambla Sudar Percussion koji djeluje u okviru Udruge Samoborski udaraljkaši, a koja broji 15 članova. Većina su glazbenici udaraljkaši te se već više od deset godina zalažu za promicanje i popularizaciju klasičnih udaraljki i udaraljkaške, posebice hrvatske glazbene literature. 

Sudar trio izvodi djela hrvatskih skladatelja, kao i hrvatskih aranžera strane udaraljkaške literature.

-Uz zanimljivost udaraljkaškog instrumentarija i koncertnog programa, svojom akustičnom aktraktivnošću i virtuozitetom glazbenika [trio Sudar] nimalo ne odstupa od velikih multimedijalnih udaraljkaških projekata koji se najčešće vežu uz ansambl Sudar Percussion, navodi Radetić u obavijesti za medije.

Na programu su Johann Sebastian Bach, Nikolaj Rimski-Korsakov, Ivana Kuljerić Bilić, Ney Rosauro, Astor Piazzola, Emmanuel Sejourne, Ivan Trevino, Aleksandar Vešić, Nebojša Jovan Živković, Richard K. LeVan, Chick Corea. U koncertni program su uključene dvije marimbe, vibrafon, cajon, koncertni bas bubanj, tomovi i druge, manje udaraljke. 

Trio Sudar je do sada ostvario zapažene nastupe u Zagrebu, Samoboru, Rovinju, Slavonskom Brodu, Koprivnici, Zadru, Sinju i drugim gradovima Hrvatske, te u Brežicama u Sloveniji. (Parentium)