Logo - www-parentium.com

Uhićeno više prodavača droge u Puli i Labinu

21.06.2021. (07:34)

Nakon što su pulski policajci u subotu ujutro uhitili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da je posjedovao drogu u cilju daljnje preprodaje, tijekom dana nastavili su provoditi izvide u suradnji s djelatnicima Sektora kriminalističke policije PU istarske te su istoga dana u popodnevnim satima uhitili još tri osobe za koje sumnjaju da su neovlašteno proizvodili i prodavali drogu, kao i osobu za kojom je bilo raspisano nekoliko potraga.

Pokušao pobjeći, prepraćen u Zagreb

Policija je najprije u jednom stanu na području Pule oko 15.10 sati uhitila dvojicu hrvatskih državljana u dobi od 42 i 35 godina. Budući da je za mlađim muškarcem bilo raspisano nekoliko potraga, kada je ugledao policajce pokušao je pobjeći, no ubrzo je svladan. Kod njega su nađena dva smotuljka s 13.1 grama amfetamina. Zbog sumnje da je posjedovao drogu za vlastitu uporabu, odnosno zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, policija će protiv 35-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu. Temeljem jedne od raspisanih potraga, policijski službenici prepratili su ga u zatvor u Zagrebu.

Nađeno oružje i 50 tisuća kuna

Kod starijeg muškarca policijski službenici pronašli su pištolj Crvenu Zastavu s dva spremnika i 76 komada streljiva, oko 50.000 kuna za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge, dva smotuljka s ukupno 3.4 grama amfetamina i dva mobitela. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, priveden je uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu PU istarske. Zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, 42-godišnjaka očekuje i optužni prijedlog pred nadležnom sudu.

U Labinu uhićeni muškarac i žena

Istog dana oko 17.30 sati policijski službenici su u stanu u Labinu uhitili 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, a oko 22.30 sati uhitili su i 44-godišnju hrvatsku državljanku. Tijekom pretrage pronašli su 154.5 grama amfetamina, 222 tablete droge ecstasy, 0.9 grama droge ecstasy u prahu, četiri stabljike indijske konoplje, tri mobitela i 409 grama duhana. Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje preprodaje, policijski službenici će osumnjičene po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privesti uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu PU istarske. (PUI/dm)