Logo - www-parentium.com

U Umagu otvoreno polivalentno sportsko igralište, proglašeni najbolji sportaši

21.06.2021. (07:57)

Uz sportsku dvoranu i Osnovnu školu „Marija i Lina” u Umagu, prošlog je tjedna otvoreno polivalentno sportsko igralište izgrađeno na oko deset tisuća četvornih metara površine. Postavljena su dva košarkaška i jedno rukometno igralište, prostor za mali nogomet, odbojku, stolni tenis i vježbalište te atletska staza za sedam natjecatelja.

Gradsku investiciju tešku pet i pol milijuna kuna je sa 700.000 kuna sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

-Polivalentno sportsko igralište u Umagu je visoke kvalitete, a poseban naglasak bio je na podlozi izgrađenoj od gume, rečeno je na prigodnom skupu kojem su prisustvovali Monika Udovičić, izaslanica ministrice turizma i sporta RH, Siniša Krajač glavni tajnik HOO-a, Mladen Pavičević predsjednik Sportske zajednice IŽ te umaški gradonačelnik Vili Bassanese.  

Na otvorenju igrališta prigodno su dodijeljena priznanja najboljim sportašima i ekipama Umaga.

U 2019. godini najboljom sportašicom proglašena je Nataša Miočinović, rukometašica ŽRK Umag, a najboljim sportašem  Tomislav Bošnjak rukometaš RK Umag.

I najbolji u 2020. godini su iz rukometnih klubova, Andrea Pavković i Gabriel Buvinić.

Priznanja su dobili i najbolji sportaši Umaga u svim klubovima i disciplinama koji su bili aktivni tijekom protekle dvije natjecateljska godine. (dm/dp)