Logo - www-parentium.com
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom

Hrvatske odbojkašice u finalu Zlatne europske lige, Fabris odlična s 23 poena

20.06.2021. (09:16)

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u finalu je Zlatne europske lige - u polufinalu je, predvođena kapetanicom Samantom Fabris, jučer savladala Španjolsku rezultatom 3:1 u setovima (25:12, 10:25, 25:18 i 25:23). Susret se igrao u sportskoj areni Ruse u istoimenom gradu u Bugarskoj. 

U prvom setu su dominirale naše djevojke dobivši ga s uvjerljivih 13 poena prednosti, da bi u drugom setu Španjolke uzvratile istom mjerom i rezultatom 25:10. Od trećeg seta igra postaje ravnopravna, a Hrvatska se rezultatski odmiče na 11:8 i 15:9. Španjolska se približila na 15:18, ali su hrvatske reprezentativke set privele kraju s 25:18. No, suparnice se ne predaju. U četvrtom setu više nitko nema izrazitiju prednost te u igri poen za poen na kraju presuđuje nekoliko naših sjajnih blokova te odlična kapetanica Samanta Fabris koja je preuzela odgovornost u svoje ruke i s 23 poena bila naša najučinkovitija igračica. Njoj uz bok Matea Ikić s 13 poena, Laura Miloš s 11 te Beta Dumančić s 8 poena od čega 4 ostvarena blokom.

- Ovaj rezultat je jako važan za nas jer smo započeli pripreme tek prije mjesec i pol, a neke su igračice startale tek prije tri tjedna. Zato trebamo još vremena za ispravljanje pogrešaka kako bi igrali pravu odbojku. U finalu Zlatne europske lige možemo svakako igrati bolje. Odigrali smo sjajan prvi set ali i nevjerojatno slab drugi, prepun pogrešaka. Bio je to inače meč pun nervoze, pogotovo u trećem i četvrtom setu. Na kraju sam jako zadovoljan rezultatom, no u finalu moramo prikazati bolju igru, više uravnoteženu i probati osvojiti naslov što bi bilo sjajno za sve nas, igračice i Savez!, izjavio je nakon susreta izbornik hrvatke reprezentacije Daniele Santarelli.

Kapetanica Samanta Fabris, trenutačno igračica ruskog Dinamo Kazana, je nakon polufinala izjavila: "Zadovoljne smo ulaskom u finale, ali smo svjesne da smo mogle pružiti i bolju igru. Dale smo nepotrebno Španjolskoj da se razigra. Pogotovo jer smo prvi set otvorile odlično, ali smo si onda u drugom same stvorile problem!"

Finale se igra danas u 19 sati. Protivnik je ekipa Bugarske, koja je u polufinalu savladala Češku. (dm)