Logo - www-parentium.com
Porsche Istra

Vižinada: Načelnik primio uspješne đake, zlatna pera za Nevu Blažević i Natali Radešić

19.06.2021. (17:07)

Povodom kraja školske godine načelnik Vižinade Marko Ferenac upriličio je ovih dana prigodni prijem za odlične učenike viših razreda područne osnovne škole. Uz čestitke na ostvarenim rezultatima, zahvalio im je što radom i trudom doprinose razvoju zajednice te istaknuo kako osobito veseli veliki broj odličnih učenika, ali i rezultati koje škola postiže na raznim natjecanjima.

Bio je to i susret s osmašima koji su Ferencu govorili o zanimanjima i školama koje će upisati, u čemu im je zaželio mnogo uspjeha. Također, zahvalio je učiteljicama i učiteljima te se osvrnuo na dobru suradnju općine i škole.

Za postignut odličan uspjeh nagrađeni su:

  1. razred: Matej Gavranić Lugonja, Paola Perhat, Aurora Ritoša, Romana Vidić
  2. razred: Anika Blažević, Chiara Škof, Sara Teležar Kovačević, Margareta Ritoša, Maggie Ritoša
  3. razred: Nika Arman, Gabriel Romeo Cvitko, Patricia Dražetić, Ana Marija Horvat, Lara Perković, Đeni Ritoša, Petar Ritoša
  4. razred: Neva Blažević, Mihael Deklić, Natali Radešić, Lucija Geržinić

Neva Blažević i Natali Radešić koje su svih osam godina završile s odličnim uspjehom dobile su zlatno pero i ručni sat.

Posebno priznanje dobili su učenici koji su na raznim županijskim i državnim natjecanjima ostvarili zapažene rezultate, i to:

Lana Ritoša, Margareta Ritoša i Emanuel Beato za županijsko natjecanje iz krosa, Anika Blažević i Lara Perković za državno natjecanje iz geografije, Ana Marija Horvat za državno natjecanje iz geografije i zavičajni kviz „ Lijepa naša“, Gabriel Romeo Cvitko za državno natjecanje iz geografije i povijesti, Neva Blažević za državno natjecanje iz povijesti i literarno natjecanje Laurus nobilis, Roberta Brčić i Mihael Deklić za državni kviz „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?“ te Lucija Geržinić za zavičajni kviz „Lijepa naša“, državni kviz „Koliko poznaješ Hrvatski sabor?, literarno natjecanje Laurus nobilis, te za osvojeno prvo mjesto u pisanju zastupničkog govora povodom tridesete obljetnice osamostaljenja Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora. (dp)