Logo - www-parentium.com

Daus od jučer ponovno u Saboru, Demetlika stavio mandat u mirovanje

Emil Daus za saborskom govornicom (arhiva)
19.06.2021. (16:37)

Jučerašnjim polaganjem prisege IDS-ov Emil Daus vratio se u saborske klupe. U parlamentu je zamijenio Tulija Demetliku koji je na lokalnim izborima u svibnju izabran na nespojivu dužnost zamjenika istarskog župana te je stavio svoj saborski mandat u mirovanje. Daus je ujedno izabran za predsjednika Kluba zastupnika IDS-a u Saboru, javljaju iz stranačke službe za odnose s javnošću. 

U dosadašnjem je političkom radu obnašao više javnih dužnosti, podsjećaju. Godine 2009. je na prvim neposrednim lokalnim izborima postao načelnik Općine Cerovlje i tu je dužnost obnašao u tri mandata. Od 2014. je predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Pazinštine, a od 2018. do 2020. bio je zastupnik IDS-a u devetom sazivu Hrvatskog sabora.

- Nastavljam borbu za građane Istre, Liburnije, Rijeke i istarskih otoka, zalažući se za digitalizaciju i digitalnu transformaciju, zaštitu prostora i okoliša te izgradnju kvalitetnijeg sustava školstva i visokog obrazovanja, poručio je među ostalim Emil Daus. Iz redova IDS-a u Saboru su i Katarina Nemet iz Novigrada te Marin Lerotić iz Pule. (dp)