Logo - www-parentium.com
Cafe bar Soggiorno

Lažno se predstavio kao policajac pa tražio 72-godišnjakinju da mu preda sav novac iz banke

Foto:PUI
18.06.2021. (11:39)

Pulska je policija zaprimila prijavu 72-godišnje žene koju je pokušao prevariti nepoznati muškarac.

Naime, u srijedu oko 15 sati ženu je na telefon nazvalo muškarac koji se predstavio kao policijski službenik. Muškarac je 72-godišnjakinji rekao da se nalazi u banci i da su na novčanicama pronađeni njeni otisci te da mora doći u banku, podignuti sav novac koji ima i predati mu ga. Žena je otišla u banku i podignula novac, no kada ju je muškarac nazvao kako bi mu predala novac, 72-godišnjakinja je to odbila.

Policija utvrđuje okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem, a PUI ponovno poziva građane na oprez, pogotovo one starije dobi koji su i najčešće žrtve kaznenih djela prijevara.

Starije osobe često su žrtve zbog svoje poodmakle dobi, nepažnje ili neupućenosti. Također su spremnije na suradnju, a često žive same u kućanstvu pa nisu u prilici istog trenutka zatražiti tuđu pomoć. Počinitelji to koriste te na razne načine, lažnim prikazivanjem činjenica, navode osobe da nešto učine na svoju štetu. Između ostalog, predstavljaju se i kao službene osobe pa je tako bilo slučajeva da se počinitelji predstavljaju kao djelatnici banaka, zdravstveni djelatnici ili kao policijski službenici. (ls)