Logo - www-parentium.com

Zbornik Odjeci: Učenik TOŠ „Bernardo Parentin" Karlo Jukić nagrađen za najbolji literarni rad

Nagrađeni učenik Karlo Jukić
18.01.2021. (16:22)

U petak je putem Zoom-a održana je 15. promocija zbornika Odjeci, koji se sastoji od literarnih radova učenika viših razreda osnovnih škola pristiglih na istoimeni natječaj što raspisuje Naklada Ljevak.

Na samoj promociji zbornika sudjelovali su učenici, i njihovi mentori, čiji su radovi proglašeni najuspješnijima, a među njima je i literarni uradak učenika 7. razreda TOŠ „Bernardo Parentin” Poreč, Karla Jukića, pod mentorstvom profesorice Melani Ivetić Užila.

Povjerenstvo sastavljeno od troje književnika za djecu i mlade, Nade Mihaljević, Jasminke Tihi-Stepanić i Mladena Kopjara, pročitalo je sve pristigle radove te među njima izabralo tri najuspješnija uratka na nacionalnoj razini te po jedan najuspješniji na županijskoj razini.

Literarni uradak Karla Jukića "Moja oaza mira" izabran je za najuspješniji uradak na razini Istarske županije.

– Karlova povezanost s morem i djedom koja se opisuje kroz čitav tekst je lijepa crtica iz života nastala iz neposrednog doživljaja, a iz kojeg je izraslo jedno zrelo poštovanje prema životu. Dragocjen je to trenutak, za tako mladu osobu, kada shvati veličinu mora, veličinu života i veličinu međugeneracijskog razumijevanja, istaknula je Nada Mihaljević u svom osvrtu.

Učenicima i mentorima obratila se i Maja Zrnčić iz Ministarstva kulture i medija, ohrabrujući učenike na ustrajnost u literarnom stvaralaštvu, a mentore na daljnje podupiranje svojih učenika. (ls)