Logo - www-parentium.com
Frigoservis Šime - klima uređaji

U Puli formirana lokalna inicijativna grupa Možemo!

Možemo! Pula
15.01.2021. (10:26)

Jučer su na pulskom Forumu koordinatorica Dušica Radojčić, članica Koviljka Aškić i član Miha Paus predstavili Inicijativnu grupu Možemo! Pula, a gosti iz Zagreba, saborska zastupnica i koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić i zastupnik Tomislav Tomašević pozdravili su osnivanje lokalne grupe Možemo!, pozvavši simpatizere da se priključe lokalnoj grupi.

U priopćenju Grupe stoji kako znanje i energiju članova žele uložiti u izgradnju pravednog i solidarnog društva, otpornog na nadolazeće krize povezane s klimatskim promjenama. Ističu da je Možemo! Pula točka preokreta jer okupljaju ljude koji žele pretvoriti Pulu u grad novih ideja i zelenog poslovanja, iz kojeg mladi ne žele odlaziti. Cilj im je, dodaju, uspostaviti odgovornost vlasti, učinkovite i svima dostupne javne usluge, poticanje zelenog poduzetništva i solidarnu brigu o slabijim članovima društva, uz čuvanje prostora od privatizacije priobalja i nekvalitetne gradnje.

Jedan od problema koji posebno ističu jest Kaštijun i generalno gospodarenje otpadom te žele uspostaviti učinkovit sustav koji će dovesti do smanjenja količine otpada i pravedne naplate usluga. Usto, smatraju da treba pojačati javna savjetovanja jačanjem uloga mjesnih odbora, zborova građana i referenduma za najvažnija pitanja, uz transparentnost trošenja javnog novca.

Detalji o inicijativi i programu dostupni su na web stranicama Grupe. (sj)