Logo - www-parentium.com
Frigoservis Šime - klima uređaji

Novigrad pomaže Banovini, sutra kreće sljedeći konvoj s donacijama

Novigradski volonteri
15.01.2021. (09:23)

U srijedu je iz Novigrada krenula nova pošiljka pomoći prema potresom pogođenim područjima. U Banovinu su poslane tri mobilne kućice, a pomoć je organizirana udruženim snagama novigradskih volontera, javnih institucija, udruga i poduzeća.

Petrinju i Letovanić tom je prilikom posjetio i gradonačelnik Novigrada, Anteo Milos, s grupom volontera i vatrogascima. DVD-u Letovanić donirali su pumpu koja uklanja mulj i filtrira vodu u bunarima, a za žitelje Gline predali su donaciju hladnjaka, pećnica, namirnica i drugih potrepština.

Novigradski Moto klub Pirates u suradnji s grupom vodoinstalatera i električara spojio je 40 već postojećih mobilnih kućica na vodovod i kanalizaciju, a električari su spojili 15 kontejnera na elektroenergetsku mrežu te napravili instalaciju za grijalice. Osposobili su i kuhinju i rasvjetu u šatoru koji služi za prinudni smještaj ljudi pogođenih potresom iz Gline.

U subotu kreće još jedan konvoj pomoći u organizaciji DVD-a Bujštine kojem će se pridružti i DVD-CVVF Neapolis iz Novigrada pa pozivaju građane da se pridruže donacijama prema svojim mogućnostima. (sj)