Logo - www-parentium.com
Restoran Pentola Poreč

Predstavnici porečkog Instituta na konferencijama održivog turizma

06.12.2019. (16:26)

U okviru Interreg MED projekta MITOMED+ u toskanskom su Livornu početkom tjedna održani sastanci predstavnika mediteranskih zemalja radi raspravljanja implementacije projekta MITOMED+ o održivom turizmu, koji bi trebao poslužiti lokalnim i regionalnim tijelima vlasti kao okvir za planiranje strategija održivog razvoja turizma. Zaključci i alati za provedbu bit će formalizirani Memorandumom o razumijevanju koji će Hrvatska potpisati u siječnju.

Na konferenciji je predstavljen i novi projekt WINTER MED težak preko 2.6 milijuna eura. Riječ je o projektu vrijednom više od 2.6 milijuna Eura koji Europski fond za regionalni razvoj sufinancira s ciljem razvoja održivog turizma kroz cijelu godinu nasuprot preopterećenosti u sezoni.

Porečki Institut predstavljale su dr. sc. Kristina Brščić, dr. sc. Danijela Poljuha, Katarina Lovrečić i Suzana Gržević Baćac, a Hrvatsku su uz njih predstavljale i Mirella Benedicta Staraj, voditeljica Odjela za korištenje sredstava Fonda za razvoj turizma iz Ministarstva turizma, Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije te predstavnici nekoliko hrvatskih turističkih zajednica. (sj)