Logo - www-parentium.com
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6

Otvoren 25. Sa(n)jam knjige u Istri

05.12.2019. (16:04)

Svečanom ceremonijom, uz velikog pisca Grada Dragana Velikića i nastupom pulske glazbenice Tamare Obrovac, danas u podne otvoreno je obljetničko izdanje 25. Sa(n)jam knjige u Istri. U narednih jedanaest dana, do 15. prosinca, pulski Dom hrvatskih branitelja bit će hram knjige i mjesto svih gradova ovoga svijeta, sukladno sajamskoj temi Gradovi u tijeku.

Čast otvorenja 25. Sajma pripala je piscu Draganu Velikiću koji se emotivnim govorom sjetio Pule svog djetinjstva, iz koje je otišao prije trideset godina, ali kojoj se uvijek vraća i poslije toliko godina, a prostore drugih gradova određuje pulskim distancama.

Grad čine i oni kojih više nema. Ne samo ljudi, već i građevine koje su podigli, a kojih, tih građevina, također više nema. Ta misao se s godinama širila, gradila jedan pogled na svijet, i danas znam, odredila je i moj životni poziv. – istaknuo je Dragan Velikić, zaključivši da Čak i kad nestanu živi svjedoci, sjećanje je pohranjeno u knjigama. Zato su knjige branitelji gradova, čvršći i od najčvršćih zidina.

Svečanost otvorenja glazbenim izvedbama Črni malin, Touca' la Louna i Villa Idola uveličala je istarska glazbenica i kantautorica Tamara Obrovac, u pratnji Uroša Rakovca na gitari.

Izvedba glazbene pulske dive svojevrsna je uvertira izložbi Ivan Obrovac: Pantoskopije koja se uz glazbeno-vizualnu izvedbu Obrovac² Tamara Obrovac Transhistria quarteta i video-projekciju Matije Debeljuha, inspiriranu umjetničkim radovima Ivana Obrovca, prvog dana Sajma otvara u Muzeju suvremene umjetnosti Istre s početkom u 21 sat. (dp)