Logo - www-parentium.com
Cafe bar Soggiorno

Održani Info dani za istarske udruge - raspisan natječaj vrijedan 187 500 kuna

05.12.2019. (10:11)

Ovogodišnji program Info dana za udruge u Istri bio je posvećen glavnoj potrebi današnjice -

novim promišljanjima o razvoju društva, te poticanju sudionika na djelovanje u svojim zajednicama. a Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva je raspisala i Javni poziv za ideje društvenih inovacija „3DI“ koji je otvoren do 23. prosinca 2019. godine u kojem je osigurano 187 500 kuna.

Preko 150 sudionika je kroz proteklih 10 dana pohodilo edukacije o osnovnih o razlici između udruge i tvrtke, uvoda u djelovanje udruga, brendiranja u zajednici, izrade dobrog pitcha, pa do prikupljanja sredstava putem crowdfunding kampanje i edukacije o medijskoj pismenosti.

U suradnji s HGK Pula, organiziran je okrugli stol na temu „Društveno poduzetništvo u

Istri“ o poticajima razvoja upravnog društvenog poduzetništva. U suradnji s Fakultetom ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ održano je i 6 kratkih predavanja o novim promišljanjima o razvoju društva, a organizirana je i radionica. Ranka Rajovića o načinima i metodama razvoja visoke razine misaone operativnosti i povezivanja informacija.

– Nova promišljanja o razvoju društva zaista su potreba današnjice. Susrećemo se s problemom nedostatka inovativnih ideja, a upravo su one ključne kako bi razvijali društvene inovacije stoga smo organizirali, stoji u priopćenju o Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. (ls)