Logo - www-parentium.com

Istria300: predstavljena jedna od najvećih biciklističkih manifestacija u Poreču

05.12.2019. (09:22)

Biciklističke staze s pogledima na prirodu, tri dužine ruta, natjecatelji iz cijeloga svijeta, predavanja i radionice i mnogi drugi sadržaji očekuju posjetitelje nove biciklističke manifestacije Istria300 koja će se sljedeće godine u listopadu održati u Poreču, najavljeno je jučer na predstavljanju projekta u Diamant Hotelu.

Pod sloganom “Ride Your Limits”, Istra300 okupit će u prvoj godini 1000 biciklista, a jedna od posebnosti jest ta da će sudionici tijekom vožnje moći odabrati koju udaljenost žele prijeći te će im na raspolaganju biti tri dužine – 300 km, 235 km i 155 km.

Osim utrke, u sklopu manifestacije će u Poreču od 8. od 11. listopada biti organiziran Istria300 Expo koji će posjetiteljima nuditi novitete iz biciklističke industrije i predavanja biciklističkih trenera i nutricionista iz World Tour biciklističkih ekipa.

– Istra nudi idealne uvjete za biciklizam i upečatljive rute po nekim od najljepših istarskih cesta i spektakularnim lokacijama koje će sudionicima osigurati nezaboravno

biciklističko iskustvo“, naglasio je u priopćenju za medije direktor utrke Vladimir Miholjević, bivši hrvatski biciklist i organizator utrka Tour of Croatia i CroRace.

Direktor TZ-a Poreč Nenad Velenik istaknuo je kako u Poreču strateški rade na razvoju outdoor segmenta udružujući se sa susjednim turističkim zajednicama. Fokus je na razvoju različitih proizvoda i aktivnosti, te se radi na razvoju staza za brdski, cestovni i obiteljski biciklizam.

– Smatramo da su glavne poluge za razvoj bike turizma kreacija sadržaja i ponude za cikloturiste. Konfiguracija terena u Istri, odlična infrastruktura i sadržaji naših hotela prilagođeni aktivnim gostima i profesionalnim sportašima podloga su razvoja sjajne cikloturističke ponude, naglasio je Davor Brenko, potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamar Rivieri koja podržava ovaj projekt.

Službeni partner manifestacije, svjetski je poznata biciklistička ekipa koja broji čak 29 pobjeda samo ove godine, Israel Cycling Academy iz Tel Aviva, istaknuta je u svijetu biciklizma i zbog članova pripadnika različitih nacionalnosti.

– Imate odličnu konfiguraciju staza, prekrasno more i odličnu klimu i zato smo ponosan partner manifestacije. U uspjeh projekta vjerujemo jednako kao i organizator s obzirom na prelijepu destinaciju, odličnu uslugu i organizacijske reference u koje smo se uvjerili u četiri nastupa na Touru of Croatia i ovogodišnjem CRO Raceu“, istaknuo je u priopćenju Kjell Carlström, direktor ekipe Israel Cycling Academy.

Istra300 organiziraju Vladimir Miholjević i Julius Rupitsch, organizator prestižne brdske utrke Großglockner Berglauf u Austriji.

– Jako nam je drago što će upravo Poreč biti domaćin velike biciklističke manifestacije kao što je Istria300 i što ćemo tom prilikom ugostiti bicikliste iz cijelog svijeta. Nastojimo, među ostalim, naš grad i Istru predstaviti kao destinaciju koja može ugostiti razne sportove, zahvaljujući dobroj smještajnoj i sportskoj infrastrukturi, istaknuo je u priopćenju rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. (ls)

S lijeva: Nenad Velenik, Davor Brenko, Loris Peršurić, Kjell Carlstrom, Davide Cimolai, Julius Rupitsch, Vladimir Miholjević, Valter Glavičić.
S lijeva: Nenad Velenik, Davor Brenko, Loris Peršurić, Kjell Carlstrom, Davide Cimolai, Julius Rupitsch, Vladimir Miholjević, Valter Glavičić.