Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Foto: Gradonačelnik povodom Dječjeg tjedna obišao porečke prvašiće

Obilazak škola
09.10.2019. (18:17)

U povodu Dječjeg tjedna koji ove godine traje od 7. do 13. listopada, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić je s ravnateljicom Osnovne škole Poreč Nadijom Kos i v.d. ravnateljice Osnovne škole Finida Anitom Sijerković Radin, posjetio 172 učenika svih prvih razreda osnovnih škola, kako matične, tako i područnih, te im darovao majice s logom škole, poželio uspješan rad i puno novih znanja i iskustava u školi.

Majice su, već tradicionalno, poklon Grada Poreča prvašićima svih porečkih osnovnih škola u Dječjem tjednu, a škole ih biraju i izrađuju po svom ukusu. Učenici svakog razreda dobivaju majicu druge boje, a koriste ih najčešće tijekom sportskih i drugih školskih susreta.

Tijekom posjeta gradonačelnika s prvašićima bilo je o govora o onome što su već naučili u školi, predmetima i aktivnostima koje im se najviše sviđaju, o novim školskim obavezama, o tome što radi gradonačelnik, a prvašići su svojim gostima i otpjevali pjesmice koje su naučili.

Matična porečka škola sada broji 61 učenika u tri prva razreda kod učiteljica Danijele Zornada-Cvek, Denis Mikatović i Klaudije Kovačić te jednog posebnog odjela kod pomoćnice u nastavi Itane Kosić, dok ih je 19 krenulo u Žbandaj kod učiteljice Mire Kraljić. U Osnovnoj školi Finida u tri razreda upisano je 67 učenika i to kod učiteljica Emire Mujakić, Senke Rukavine i Nade Andonović, dok je u područnoj školi u Novoj Vasi upisano 13 učenika u razred učiteljice Sandre Labinac Bilić.

Majice prvašićima u Talijanskoj osnovnoj školi B. Parentin

Majice su dobili i prvašići TOŠ Bernardo Parentin i učiteljica Iva Debeljuh, koje je danas u društvu ravnateljice Ester Zarli obišla zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović.

Majice su, kao i besplatna kino predstava za učenike porečkih škola, dar Grada u Dječjem tjednu, dok je za predškolske uzraste Grad organizirao kazališnu predstavu „Prometna džungla“ Teatra Naranča, koju su već u ponedjeljak pogledali porečki mališani.

S obzirom na najavljeni štrajk učitelja u školama na državnoj razini, škole će samostalno odlučiti hoće li se voditi učenike na organizirane događaje povodom Dječjeg tjedna. (Grad Poreč/dp)

Nova Vas
Nova Vas
OŠ Finida - 1a razred
OŠ Finida - 1a razred
OŠ Finida - 1b razred
OŠ Finida - 1b razred
OŠ Finida - 1c razred
OŠ Finida - 1c razred
OŠ Poreč - 1a razred
OŠ Poreč - 1a razred
OŠ Poreč - 1c razred
OŠ Poreč - 1c razred
OŠ Poreč - 1c razred
OŠ Poreč - 1c razred
Posebni razredni odjel
Posebni razredni odjel
Prigodni program
Prigodni program
Prigodni program
Prigodni program
TOŠ Bernardo Parentin
TOŠ Bernardo Parentin
OŠ u Žbandaju
OŠ u Žbandaju