Logo - www-parentium.com
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom

U srijedu čitalačka akcija Dajte mi libar 

07.10.2019. (15:06)

Uoči ovogodišnjeg 25. Sa(n)jam knjige u Istri, koji će se od 5. do 15. prosinca održati pod sloganom Gradovi u tijeku i tematskom odrednicom Grad, osmišljena je čitalačka akcija kojom Sa(n)jam knjige u Istri i hrvatski izdavači gotovo tisuću knjiga daruju istarskim mjestima, uglavnom, bez čitaonica ili literarnog sadržaja.

Akcija Dajte mi libar nazvana je prema istoimenoj himni Sajma koju je prije deset godina, povodom 15. sajamske obljetnice, napisao i skladao kantautor Livio Morosin. Danas, povodom 25. sajmske obljetnice, stihovi himne odjeknut će diljem Istre poručujući da je knjiga neodvojivi dio naših života i nepobjedivi protivnik ere površnosti.

U suradnji s nekolicinom hrvatskih izdavača, Sajam s posebno osmišljenim kašetama punim knjiga i upečatljivim sloganima, poput Dajte mi libar da siden pod kostanj, ulazi u lokalne prostore, istarske oštarije, komunicirajući ideju čitanja i približavajući knjige svima kojima one nisu dostupne cijele godine. Oko tisuću različitih naslova putovat će Istrom u starom Renaultu 4 kroz mjesec listopad, a svojevrsni čitalački punktovi već su prošle subote postavljeni u sjevernom i središnjem dijelu Istre: Buzetu, Humu, Oprtlju, Livadama, Motovunu, Grožnjanu i Gračišću. (dp)

U želji da cjelokupnu akciju predstavimo javnosti pozivamo Vas na Narodni trg u Vodnjan u srijedu, 9. listopada u 12 sati gdje će se uz sajamsku himnu Dajte mi libar iz Renaulta 4 – oblijepljenim stihovima himne, knjige postaviti u caffe baru “Al Fondaco”, kaže organizator.