Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Najavljen rekreativni biciklistički maraton Parenzana

19.09.2019. (16:10)

Biciklistički maraton Parenzana održat će se u nedjelju 29. rujna u 10 sati sa startom na trgu u Vižinadi, najavljeno je danas na konferenciji za medije na kojoj su prisustvovali načelnik Općine Vižinada i predsjednik TZ Vižinada Marko Ferenac.

Dužina staze ovogodišnjeg 24. maratona je 46,7 kilometara te prolazi kroz Tićan, Karojbu, Motovun, raskrsnicu Istarskih Toplica te preko Livada i Ponte Portona do cilja u Vižinadi. Prijave započinju na dan održavanja maratona od 7 i 30 do 9 i 30 sati, nakon čega slijedi izložba radova OŠ Vižinada i dječjeg vrtića te start mini Parenzane namijenjenoj polaznicima dječjeg vrtića.

– Maraton svake godine okuplja preko 1 300 biciklista iz šire regije Istre, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, pa i nekih prekomorskih zemalja, a ove se godine očekuje još i veći broj sudionika nego prijašnjih godina, stoji u priopćenju za medije.

Uz biciklistički maraton za ljubitelje pješačenja organizira se i pješačka tura u dužini od oko 10 km.

Glavni sponzori ovogodišnje Parenzane su Lavanda Oklen i Istarske toplice, a manifestaciju podržavaju i Općina Vižinada, Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica grada Poreča i Turistička zajednica Općine Tar-Vabriga. (ls)