Logo - www-parentium.com
HAK Auto-klub Poreč

Porečka odbojka planira povratak na veliku scenu

Odbojkašice Poreča (M. MIJOŠEK)
19.09.2019. (09:35) (Izvor:Glas Istre - Link )

Većinom glasova skupštinara, na prošlotjednoj redovnoj Skupštini kluba u porečkom Domu obrtnika potvrđena je najmanje četverogodišnja suradnja Odbojkaškog kluba Poreč s najtrofejnijim francuskim ženskim odbojkaškim klubom, RC Cannesom, javlja Glas Istre.

Okrenuta je tako nova stranica jedinog istarskog seniorskog prvaka Hrvatske i osvajača Kupa, dok papirnato još slijedi "glancanje" sitnica u sporazumu i stavljanje potpisa na ugovor čelnika dviju strana, predsjednika porečkog superligaša Roberta Momića i Talijana Agostina Pesce s francuske strane. Francuzi su, pak, pred skupštinarima iznijeli ideje, planove i načelni okvir samog sporazuma.

- Nekako je sve došlo na brzinu, odnosno, bio je vrlo kratak rok otkako nam se francuska strana službeno obratila, pa je ostalo još par sitnica da dogovorimo. No, u tom je dijelu glavno da je Skupština prihvatila suradnju i sada kreće realizacija dogovorenih stvari. Svaka sportska udruga u ekipnom sportu kod nas teži nekom jakom sponzoru ili suradnji s velikim klubom te da im se tako nešto ponudi, sigurno bi prihvatili. Ako se želi sport na nekoj višoj, stabilnoj razini, onda tako mora biti. Mi to sada imamo, a na samu suradnju treba gledati puno šire. Nije to samo odnos porečkog odbojkaškog kluba i francuskog Cannesa kod prve ekipe. Planiraju se tu, pored razmjene igračica i stručne pomoći, još kampovi za mlađe, gostovanje i pripreme prve ekipe Cannesa u Poreču, turniri i mnoge stvari koje će najmasovniji ženski ekipni sport podići na višu razinu, tako da vjerujemo kako sve ovo skupa doprinosi puno gradu, turizmu, a i samoj odbojci općenito u Istri i šire, rekao je Robert Momić, predsjednik porečkog kluba. (Glas Istre)