Logo - www-parentium.com

Raspisan natječaj za male projekte u lokalnoj zajednici

Ponuditelji na ovom natječaju mogu dobiti do 20 tisuća kuna
18.09.2019. (17:10)

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva raspisala je danas natječaj Mali projekti za bolje sutra za udruge, ustanove i mjesne odbore, na kojem će dodijeliti ukupno 240 tisuća kuna za male projekte razvoja lokalne zajednice te očuvanja i promocije istarske kulture i tradicije.

Mali projekt podrazumijeva skupinu aktivnosti koje je pokrenula grupa građana, za dobrobit šire lokalne zajednice. Natječaj je otvoren za udruge, ustanove i mjesne odbore sa sjedištem u Poreču, Buzetu, Bujama, Labinu, Novigradu, Pazinu, Vodnjanu, Rovinju, Svetvinčentu, Vrsaru, Marčani, Ližnjanu, Medulinu i Funtani.

Prijavitelji mogu dobiti do 20 tisuća kuna, a uvjet je i da se prijavljeni projekti provode najdulje šest mjeseci u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2020.

Aktivnosti projekta moraju biti besplatne za korisnike, a dodatno se boduje i umrežavanje udruga, ustanova i mjesnih odbora te volonterstvo s ciljem povećanja društvenog kapitala u lokalnim zajednicama i doprinosa rješavanju zajedničkih problema.

Rok za prijavu je 18. listopada, a natječajna dokumentacija dostupna je na web stranici Zaklade. (sj)