Logo - www-parentium.com
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom

Pula: Mimohod protiv nasilja nad ženama u petak

18.09.2019. (13:31)

Uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obilježava 22. rujna, ovog petka će se u Puli održati prigodni program.

Sigurna kuća Istra organizira tradicionalni mimohod, koji će u 10 sati krenuti s Foruma do Trga Portarata, gdje će Policijska uprava istarska predstaviti preventivni projekt MUP-a i partnera Lily, usmjerenog na sprječavanje svih oblika nasilja prema ženama. U sklopu programa, građani će moći čuti priče o nasilju u izvedbi dramskih umjetnika te pogledati vježbu interventne policije i prikaz tehnika samoobrane. Manifestacija će se završiti puštanjem crnih balona koji simbolično predstavljaju žene koje su ubili njihovi partneri.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na događaj od 22. rujna 1999. godine, kada je Mate Oraškić na zagrebačkom Općinskom sudu, tijekom brakorazvodne parnice ubio svoju suprugu Gordanu Oraškić, njezinu odvjetnicu Hajru Prohić i sutkinju Ljiljanu Hvalec, a teško ozlijedio djelatnicu suda Stanku Cvetković. (dp)