Logo - www-parentium.com
Cafe bar Soggiorno

Pazin: otvoren poduzetnički inkubator PazinUP uz potporu sredstava EU

slijeva: Maja Stanić Grah, gradonačelnik Renato Krulčić i Tamara Kiršić
17.09.2019. (15:01)

U Pazinu je danas održana Završna konferencija projekta Poduzetnički inkubator u sklopu koje je otvoren poduzetnički inkubator PazinUP s ciljem privlačenja investicija i otvaranje novih radnih mjesta u malom i srednjem poduzetničkom sektoru.

Projektom je uređeno i opremljeno pet ureda za poduzetnike te višenamjenska prostorija i ured za voditelja Inkubatora na adresi Prolaz Jože Šurana, a izrađena je i digitalna baza podataka poduzetnika i iznajmljivača s područja Grada Pazina i okolnih općina.

Od ukupne vrijednosti projekta koja iznosi 2.9 milijuna kuna 98 posto financirano je bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Partner na projektu je Razvojna agencija Srce Istre, a suradnici su Veleučilšte u Rijeci i Udruženje obrtnika Pazin.

Natječaji za zakup u listopadu

Natječaj za zakup poslovnih prostora bit će objavljen u listopadu na službenim mrežnim stranicama Grada Pazina i Poduzetničkog inkubatora u Pazinu PazinUP. Uz usluge zakupa stolova i ureda, poduzetnicima će se nuditi i konzultantske usluge, edukacije i radionice, virtualni ured, virtualni inkubator, marketinško oglašavanje, fotokopiranje i printanje.

Tijek projekta od njegovih početaka do finalne faze i izrade promotivnih materijala prikazala je kroz prezentaciju mr.sc. Maja Stanić Grah, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun Grada Pazina te direktorica Razvojne agencije Srce Istre, a među okupljenima su bili gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić i pomoćnica direktora Istarske razvojne agencije Tamara Kiršić.

Dani otvorenih vrata 20. rujna

Kako bi se svi zainteresirani mogli informirati o uslugama inkubatora i posjetiti novouređene prostore, u petak 20. rujna od 12 do 20 sati bit će održan Dan otvorenih vrata na kojem će se održati i radionica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s temom mjera aktivne politike zapošljavanja. (sj)