Logo - www-parentium.com
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...

Alkohol i brzina: Stanje sigurnosti u cestovnom prometu tijekom vikenda

17.09.2019. (11:24)

Na području PU istarske je tijekom proteklog vikenda evidentirano 14 prometnih nesreća, četiri s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. Pet je osoba u nesrećama lakše ozlijeđeno.

U tri prometne nesreće kao uzrok navodi se alkohol, dok je najčešća pogreška kod prometnih nesreća bilo oduzimanje prednosti prolaza. Veliki broj vozača (116) vozio je prebrzo, a 16 ih je za volan sjelo pod utjecajem alkohola. Sigurnosni pojas nije vezalo 20, a zaštitnu kacigu nije nosilo 8 sudionika u prometu. Nepropisno pretjecanje zabilježeno je 14 puta.

Brzina

U petak oko 19.30 sati na dionici Istarskog ipsilona Kanfanar-Žminj, policijski službenici su zaustavili 22-godišnjeg mladog vozača koji je automobilom VW Passat upravljao brzinom od 198 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Određena mu je kazna u visini od 5.000 kn i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Alkohol

Policijski službenici su u nedjelju u 3 sata ujutro na Cesti prekomorskih brigada u Puli zaustavili moped Vespa kojim je 35-godišnjak upravljao pod utjecajem 1,71 promila alkohola. Isključen je iz prometa te mu je zbog počinjenog prekršaja određena kazna u visini od 10.000 kn i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom A2 kategorije u trajanju od 3 mjeseca. (dp)