Logo - www-parentium.com
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...

Atletika: Mario Užila u finalu državnog prvenstva na 100 metara

10.09.2019. (07:21)

Na državnom prvenstvu u atletici za mlađe seniore održanom prošlog vikenda u Rijeci među više od 180 atletičara i atletičarki iz 29 klubova nastupio je i Mario Užila, član porečkog atletskog kluba Maximvs, povratnik u atletiku koji je unatoč kratkom vremenu koje je imao za pripremu ušao u finale na 100 metara.

U utrci na 100 metara je s vremenom 11,41 sekundi ostvario peti najbolji rezultat sa samo 5 stotinki zaostatka za najbržim te se plasirao u finale. U finalu je završio kao šesti, istrčavši 100 metara za 11,57 sekundi.

U utrci na 200 metara zauzeo je sedmo mjesto (23,42 sekunde).

Užila je bio član Maksimvsa pred desetak godina, kada je paralelno trenirao i košarku i kickboxing. Opredijelio se za košarku koju je nastavio trenirati sve do prije dvije godine, kad su ga ozljede spriječile u nastavku karijere. Potom se okušao u svijetu body buildinga, i u kategoriji men's physique na prvenstvu države osvojio 3. mjesto među juniorima.

Nakon više poziva trenera Miroslava Vranića da se vrati u atletiku, Užila se odlučio ponovo okušati u atletskim vodama. Izvrsno mu leže sprinterske discipline te su nakon nekoliko konzultacija odlučili otići na državno prvenstvo, nakon samo mjesec dana treninga.

-Postepeno se forma dizala, no nije bilo dovoljno vremena za nekoliko ključnih treninga koji bi dodatno podigli razinu brzinske izdržljivosti, te bi bilo većih izgleda za napad na medalju, priopćili su iz kluba. (dp)