Logo - www-parentium.com
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!

Večeras u Rojcu: Sviraju Algiers, Jonathan i nemanja

Algiers čine svjetski putnici koji žive između Londona, Atlante i New Yorka
12.08.2019. (15:16)

U dvorištu pulskog Rojca večeras u 21 sat nastupaju Jonathan iz Rijeke, klupska atrakcija Algiers te novi pulsko-zagrebački bend nemanja, javljaju organizatori.

Algiers čine svjetski putnici koji žive između Londona, Atlante i New Yorka. Čine ga vokal Franklin James Fisher, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari i bubnjar Matt Tong. Njihov The Underside Of Power iz 2017. je beskompromisni i strastveni album s elementima gospela, južnjačkog rapa, post punka, itala, soula i drugih izričaja.

-Brexit i američki izbori definitivno su utjecali na naš kreativan proces i oblikovali ga, na bolje ili na lošije, kaže gitarist Lee Tesche.

Riječki Jonathan nedavno se pak vratio s američke turneje. Uspoređuju ih s velikanima indie rock svijeta kao što su Franz Ferdinand, Editors, Interpol, Placebo ili The Strokes.

Rasprodani koncerti po cijeloj Hrvatskoj, nastupi u najvažnijim klubovima i festivalima u regiji, kao i mini turneja s Editorsima, govore u prilog tome da Jonathan pripada toj zvjezdanoj kombinaciji.

nemanja je projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić, pulski autor i glazbenik aktivan u bendovima NLV i Para Lele, koji je upravo izdao svoj album “Tarot Funk“. Uz Luku, nemanju čine Matej Perić (bubanj), Laura Matijašević (bass) i Leo Beslać (organ, synth).

Tarot Funk Šipetić je sam snimao, producirao i miksao u kućici nedaleko od Pule početkom ove godine. Svojevrsni je hommage zvuku Thai funka, Afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka sedamdesetih i kambođanskog psych rocka šezdesetih. Specifičnost albuma je ta da su pjesme pisane za posebno odabrane Tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom tvori narativnu cjelinu koju slušatelj mora sam otkriti.

Ulaznice su u prodaji putem sustava Entrio. (dp)

Riječki Jonathan
Riječki Jonathan
Pulsko-zagrebački bend njemanja čine Luka Šipetić, Matej Perić, Laura Matijašević i Leo Beslać
Pulsko-zagrebački bend njemanja čine Luka Šipetić, Matej Perić, Laura Matijašević i Leo Beslać