Logo - www-parentium.com
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6

Pijan i bez vozačke vozio neregistriran i neosiguran auto, platit će 27.000 kuna kazne

Ilustracija
12.08.2019. (10:39)

Nakon što je početkom kolovoza počela primjena novog, strožeg zakona o sigurnosti u prometu, prije gotovo tjedan dana prvo su kažnjena tri vozača s područja Koprivnice. Tada je jednog gospodina policija kaznila s 24.000 kuna kazne jer je pijan s 2,69 promila vozio bez vozačke dozvole, piše Telegram.

No sada s područja Koprivnice stiže novi rekorder, 33-godišnji muškarac kojeg je policija jučer uhvatila dok je upravljao ne registriranim i neosiguranim automobilom bez vozačke s 1,61 promila alkohola u krvi. Vozač je zaradio kaznu od 27.700 kuna i zabranu upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje.

Policija je podsjetila na osam najtežih prekršaja detektiranih kao uzrok najvećih i najtežih stradavanja u prometu:

1. prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h
2. vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila
3. namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala
4. odbijanje podvrgavanju ispitivanja radi provjere da li u organizmu ima alkohola ili droga
5. vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga
6. upravljanje vozilom prije stjecanja prava
7. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova
8. upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera. (Telegram)