Logo - www-parentium.com

Ljeto u Kašteliru uz Romance & Wine, kino na otvorenom, Gramperijadu i cooking show

Enio Jugovac i Romina Sinosich
19.06.2019. (15:31)

Program ljetnih manifestacija u Kašteliru i Labincima počinje koncertom Romance & wine in Kaštelir; ove godine nastupaju Bruno Krajcar te Ivana i Marija Husar, uz prezentaciju i degustaciju lokalnih vina, a koncert počinje u subotu 6. srpnja u 21 sat, najavljuju u općini i turističkoj zajednici.

Krajem srpnja održava se dječje ljetno kino u središnjem parku, i to projekcijom animiranog filma Spiderman. Na rasporedu je u subotu 27. srpnja u 21 sat.

Prva subota u kolovozu tradicionalno je rezervirana za Gramperijadu, poznatu feštu od krumpira koja će se ove godine održati po 17. put. Uz lokalne specijalitete od krumpira, spravljene na starim pećima, degustirat će se i drugi tipični lokalni proizvodi. U zabavnom programu će nastupiti Mauro Staraj & la Banda.

Sredinom kolovoza slijedi koncert Little whisper dua, koji će izvesti najpoznatije ljubavne pjesme. Krajem kolovoza, druga projekcija u ljetnom kinu donosi film A star is born.

Cooking show, natjecanje u pripremi domaćih jela, na rasporedu je koncem rujna, a povodom Svjetskog dana turizma i Kuzminje.

-Valorizacija tradicionalnih manifestacija i dalje će biti naglašena, no nezaobilazno je uvođenje noviteta koji vode ka prepoznatljivosti područja. Kaštelirsko ljeto ove godine nudi zabavu i opuštanje za sve uzraste, a suradnja turističke zajednice i lokalnih proizvođača daje autohtonost i izvorni sadržaj manifestaciji, komentirala je Romina Sinosich, voditeljica TZ-a Kaštelir.

Na području Kaštelira i Labinci registrirano je 1.965 ležajeva, a do danas je zabilježeno 15.151 noćenje, 35 posto više u odnosu na isti lanjski period. Bilježe i 46 posto više dolazaka. (dp)