Logo - www-parentium.com

Srednjoškolci iz "Antona Štifanića" boravili u Francuskoj

19.06.2019. (16:41)

Učenici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića boravili su ovog svibnja u francuskom gradu Montarnaudu nedaleko Montpelliera. Katharina Maillinger, Kristina Rubil, Chiara Kromek i William Škornja sudjelovali su u radionicama i stručnim posjetima čiji je cilj bio popularizacija znanosti i astronomije.

Izrađivali su 3D model sunčevog sustava u grupi s učenicima partnerskih škola, sudjelovali u terenskoj nastavi te posjetili Cité de l’espace, odnosno Svemirski grad u 250 km udaljenom Toulouseu. Riječ je o tematskom parku posvećenom istraživanju svemira, s modelima svemirskih brodova i dijelovima svemirske stanice MIR u prirodnoj veličini. Posjetili su i planetariji.

Sedmodnevni boravak na jugu Francuske iskoristili su i za sudjelovanje u lovu na blago grada Montpelliera i posjet srednjovjekovnom gradiću Aigues-Mortes.

Putovanje je organizirano u sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti Lost in Space, koji se provodi pod koordinacijom prof. Tatjane Gulić Pisarević u suradnji s još četiri partnerske škole iz Francuske, Španjolske, Italije i Velike Britanije. (kb)