Logo - www-parentium.com
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Zahtjevi za radne dozvole za porečko područje odsad se mogu podnijeti i u drugim policijskim postajama

22.05.2019. (13:31)

Iz Policijske uprave istarske stižu dobre vijesti – od sad se zahtjevi za radne dozvole za porečko područje mogu podnijeti i u drugim postajama.

U Policijskoj postaji Poreč je 7. svibnja, na inicijativu gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, održan sastanak s načelnikom Policijske uprave istarske Božom Kirinom, načelnikom sektora upravnih i inspekcijskih poslova Policijske uprave istarske Robijem Belušićem, iz Policijske postaje Poreč načelnikom Davorom Švendom i upravnom savjetnicom Ivanom Montanom te tajnikom Udruženja obrtnika Poreč Robertom Velenikom i predsjednikom Ceha ugostitelja Viliamom Radessichem.

Kako je gradonačelnik naglasio, svjestan je da se radi o poslu koji nije u ingerenciji grada već policije te kako je na početku sezone obim posla puno veći i da su svakodnevne gužve na šalterima policijske postaje neizbježne, ali da je želja da se kroz razgovor i dogovor taj postupak što je moguće više pojednostavi i ubrza, za korisnike i djelatnike policije.

Kako bi se ubrzalo rješavanje zahtjeva poslodavaca s područja nadležnosti Policijske postaje Poreč, od ponedjeljka, 27. svibnja zahtjevi za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca (isključivo za radne dozvole iz godišnje kvote) moći će se podnositi svakim radnom danom od 8.00 do 14.30 sati i u sljedećim policijskim postajama:

U prva tri mjeseca u Poreču je zaprimljeno 1.150 zahtjeva, dok je samo u travnju zaprimljeno 825 zahtjeva, što je ogroman rast, čime je porečka postaja po broju izdanih dozvola među prvima u Hrvatskoj. (kb)

Sastanak
Sastanak