Logo - www-parentium.com
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom

Što će za korisnike Huawei mobitela značiti prekid suradnje s Googleom ako do njega dođe za 90 dana?

22.05.2019. (08:04) (Izvor:Bug Online - Link )

Svi oni koji trenutačno imaju Huawei telefon ili su ga baš kupili u trenutku kada je došlo do prekida suradnje Googlea i Huawei, i to sve zbog odluke Trumpove administracije, s pravom mogu biti zabrinuti dok gledaju kako se cijeli taj metež raspetljava. Trenutno ima još mnogo nepoznanica u toj priči. Za sada je jasno je da će postojeći telefoni koje je već licencirao Google i dalje imati podršku za Googleove servis što uključuje i trgovinu Play kao i aplikacije poput Gmaila ili Youtubea.

Jučer je objavljena odluka o uvođenju "prijelaznog razdoblja od 90 dana", iako je prije nekoliko dana zatražen trenutan prekid suradnje. Administracija SAD-a djelovala je vrlo rezolutno u prvim istupima, pa već ovo "iznenadno" uvođenje prijelaznog razdoblja sve skupa omekšava i svakako daje dodatni vremenski prostor za pregovore, koji možda u konačnici ublaže drastičnost prvonajavljenih mjera.

No, što ukoliko do tog pozitivnog pomaka ipak ne dođe i nakon ovih 90 dana Google krene s provođenjem u djelo najavljenog raskida suradnje?

Projekciju situacije pročitajte na Bugu Online. (kb)