Logo - www-parentium.com
Porsche Istra

Kuglačice Istre u Zagrebu izgubile od Admirala

Ilustracija (Pixabay)
18.03.2019. (18:38)

U subotu su kuglačice porečke "Istre" u Zagrebu odigrale prvenstvenu utakmicu protiv ekipe Admirala. Bila je to odlučujuća utakmica za plasman na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Domaće igračice spremno su dočekale takav izazov, za razliku od nekoliko igračica Istre koje taj pritisak nisu izdržale. Igračice Admirala odigrale su najbolju utakmicu ove sezone, oborivši 3.585 čunja.

Istranke su oborile 3.437 čunjeva i zaostale za 148, što je prevagnulo i bodovi su ostali u Zagrebu (u direktnoj igri broj pobjeda je bio podjednak).

Veliku razliku u čunjevima napravila je u prvom bloku Ana Augustinović (640) i bila daleko najuspješnija igračica utakmice. Kod Istre najuspješnije su bile Marijana Liović sa 627 i Nataša Ravnić sa 603 oborena čunja.

S obzirom na to da predstoji zadnje kolo iduće subote, igračicama Istre potrebna je pobjeda ili neriješen rezultat da zadrže treću poziciju sezone i time direktnu kvalifikaciju za odlazak na Europski Kup na jesen. U Poreč u goste dolazi ekipa Splita. (kb)