Logo - www-parentium.com
Fast Food Poreč - Riva

www.hr - Početna stranica Republike Hrvatske u novom ruhu

18.03.2019. (07:07) (Izvor:Bug Online - Link )

Osnovne informacije o Hrvatskoj dostupne su na novoj redizajniranoj stranici www.hr. Uz atraktivan izgled i poboljšane funkcionalnosti početna stranica Hrvatske posjetiteljima nudi i nov sadržaj, poručeno je iz Carneta i FER-a koji ove stranice i održavaju.

U rubrici Hrvatska ukratko u 11 tematskih skupina sadržaja predstavljene su posebnosti Hrvatske kroz brojne zanimljivosti iz područja sporta, povijesti, kulture, umjetnosti, gastronomije, materijalne i nematerijalne baštine. Posjetitelji će se tako moći informirati o hrvatskim običajima i prirodnim bogatstvima te životnom stilu i ostalim temama na hrvatskom i engleskom jeziku, piše Bug.hr.

Na www.hr dostupna je i rubrika Hrvatska uživo gdje posjetitelji mogu uživo pratiti što se događa u nekoliko hrvatskih gradova te Katalog hrvatskih mrežnih poslužitelja, čija je namjena na jednom mjestu objediniti sva mrežna sjedišta iz Hrvatske i mrežna sjedišta koja su vezana uz Hrvatsku. Danas katalog broji više od 25.000 sjedišta razvrstanih u više od 700 kategorija.

"WWW.HR - početna stranica Hrvatske" je projekt koji se još od 1994. godine provodi na Zavodu za telekomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Pokroviteljstvo projekta 1996. godine preuzima Hrvatska akademska i istraživačka mreža – Carnet koja projekt prati sve do sada. U narednim razdobljima stranica će se dopuniti dodatnim sadržajima i temama, a kako bi i strani državljani imali priliku upoznati se sa zanimljivostima o Hrvatskoj sadržaj će biti dostupan na više jezika.

Svi posjetitelji mogu slati prijedloge tema i sadržaja koje bi voljeli čitati, a vlasnici internetskih stranica mogu svoje sjedište prijaviti u katalog kako bi dobili veću vidljivost i pomogli ovom servisu u pružanju informacija. (bug.hr)