Logo - www-parentium.com
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina

U humanitarnoj akciji „Svi za Nina” prikupljeno 167.000 kuna

Na prijemu kod gradonačelnika Novigrada Antea Milosa
18.07.2018. (18:07)

Humanitarna akcija Svi za Nina trajala je od 10. travnja do 10. srpnja. U okviru nje organizirano je nekoliko aktivnosti prikupljanja pomoći za Nina Baletića iz Novigrada za čije će se liječenje, lijekove i pomagala utrošiti prikupljenih 168.488,17 kuna. Trenutno se, kažu organizatori akcije, pregovara oko mogućnosti eksperimentalnog liječenja u inozemstvu.

Nino ima 31 godinu i bori se s teškom bolešću. Nakon prvotnog grčenja mišića ruku prije tri godine i brojnih pretraga (Pula, Rijeka, Zagreb, inozemstvo) dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza (ALS ili Lou Gehrigova bolest). Pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. Riječ je o rijetkoj bolesti koja ima brz progresivan tijek i zahtijeva eksperimentalno liječenje, a sam je tretman izrazito skup.

Ninovi prijatelji okupili su se kako bi prikupili novac za njegovo liječenje. U tri mjeseca organizirali su akcije na utakmici kupa Istre između NK Dajle i NK Novigrada, na utakmici RK Novigrad – RK Pećine 2, na košarkaškom turniru u organizaciji KK Novigrad dok su 21. travnja ispred sportske dvorane svirali No problem band, Vervet, Grapevine babies, Cirkus, DJ DeJviD, i DJ Ileana.

Uslijedili su odbojkaški turnir, rukometna utakmica Minići Novigrad, nastup plesnih grupa „Sunshine“ i „Top stars“, dječje igre, World Challenge Day Novigrad – Febra i Sharps, malonogometni turnir u organizaciji MNK Novigrad te 8. lipnja 2018. završna priredba DV Tičići i 30. lipnja Parkfest Novigrad. Na svim tim događajima okupili su se brojni volonteri, sportski klubovi, glazbenici, različite organizacije iz Novigrada te pojedinci koji su pokazali da Novigrad i okolica imaju veliko, pravo, humanitarno srce.

Ovih je dana gradonačelnik Novigrada Anteo Milos održao prijem na kojem je zahvalio svim pokretačima i volonterima akcije koja je nadmašila sva očekivanja, dok Nino i njegova obitelj ne nalaze riječi kojima bi pokazali koliko su zahvalni i sretni zbog donacije, kažu organizatori u svom priopćenju za javnost.

Akciju je bilo moguće pratiti na Facebook stranici „Svi za Nina”. (dp)