Logo - www-parentium.com
Ovlašteni servis za vozila marke Volkswagen i Škoda

Gasi se Skype Classic za desktop

18.07.2018. (08:15) (Izvor:Bug Online - Link )

Skype Classic, verzija pod brojčanom oznakom 7, prestat će funkcionirati 1. rujna ove godine. Iz Microsofta su to objavili na svojem službenom blogu, najavljujući kako će od tog dana najnovija inačica, brojčane oznake 8, biti jedina koja će ostati "na životu". Iz tog razloga preporučili su svima da što prije nadograde svoje uređaje kako bi i dalje mogli nastaviti koristiti ovaj program za dopisivanje i video razgovore.

Gašenje starijih verzija trebalo bi, kažu iz Microsofta, poboljšati korisničko iskustvo svima, bez potrebe za kompromisom što se tiče kvalitete usluge zbog prilagodbe nekim starim verzijama. Isto tako nova verzija nudi bolje sigurnosne značajke jer su u njoj zakrpani i neki propusti starijih inačica.

Iako najnoviji Skype ima mnoštvo novih mogućnosti, poput besplatnih HD video poziva i dijeljenja sadržaja ekrana, te raznih drugih poboljšanja u svrhe jednostavnijeg komuniciranja, njegov dizajn korisničkog sučelja nije baš oduševio. Štoviše, mnogi su korisnici nakon nadogradnje na Skype 8 poželjeli vratiti se na Skype Classic (7), nezadovoljni neintuitivnim sučeljem koje je vrlo različito od onoga u Classic inačici. Od 1. rujna, dakle, izbora više neće biti – nadogradnja postaje obavezna za sve koji žele i dalje skajpati s prijateljima.