Logo - www-parentium.com
Pogrebne usluge Silentium

Najmlađi košarkaši KK Poreč na Međunarodnom Mini basket turniru HOBBY 2018, pretkadeti nastupili u Rovinju

Foto: KK Poreč
24.04.2018. (07:49)

Najmlađi košarkaši Poreča prekjučer su (nedjelja, 22. travnja) igrali na međunarodnom košarkaškom turniru „HOBBY 2018“, kojeg već desetal godina organizira KK Stoja.

KK Poreč je bio u skupini s KK Stojom i KK Koš Primorska iz Kopra. Prvu utakmicu igrali su protiv domaćina. Najmlađi igrači hrabro su i odlučno ušli u utakmicu. Pune dvije četvrtine igralo se koš na koš uz lagano vodstvo ekipe iz Poreča. Tijekom treće četvrtine izgubili su dosta lopti na centru i tako domaćinu omogućili lake koševe u kontri, a samim time i preuzimanje vodstva. U četvrtoj četvrtini nisu uspjeli smanjiti zaostatak.

Jedna od najmlađih ekipa na turniru drugu je utakmicu igrala protiv znatno jače ekipe Kopra, pa je konačni rezultat bio izvjestan od samoga početka. Kako u prvoj utakmici pravi mini košarkaši nisu dobili priliku igrati, trener im je sada odlučio pružiti priliku. Maleni su se borili koliko su mogli, ali je utakmica na kraju završila očekivanom pobjedom protivnika koji na kraju turnira zauzeo prvo mjesto.

Poreč je na turniru osvojio peto mjesto.

Pretkadeti: KK ROVINJ – KK POREČ 58 : 65

Poropat 16, Nazić, Lučić, Oštir 6, Pačarić, Bilić 8, Vivoda 4, Puniš K. 9, Benković 18, Rubil 25

S obzirom na to da je domaćin KK Rovinj u ovoj utakmici igrao izvan konkurencije, i Porečani su se „pojačali” s dva kadeta, Lukom i Antom. Od početka utakmice nametnuli su svoj stil igre te lakom tranzicijom lakše dolazili do koševa.

Kako je utakmica odmicala, dečki su nešto više griješili u obrani (nije bilo zagrađivanja) i time dozvolili protivničkoj ekipi nekoliko lakih koševa. Bez obzira na to, tijekom cijele igre su održavali razliku od 20-tak koševa.

Utakmicu su svi odigrali uz solidnu minutažu i pokazali što mogu u ovom trenutku. Još je uvijek vidljivo da im nedostaci u tehnici odnose posjed lopte i priliku da uvjerljivije svladaju suparnike. Dodavanja i prijem lopte, šut, igra bez lopte, trk u kontranapad, zagrađivanje u obrani – neki su od nedostataka na kojima moraju još puno raditi da bi usavršili svoju individualnu i timsku igru. (dp)