Logo - www-parentium.com
Porsche Istra

Napreduju radovi na gradilištima Špadići i na Materada, ispituje se izlijevanje fekalija u more

Uređenje plaže Materada je pri kraju
24.04.2018. (07:21)

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat obišli su jučer gradilišta u Špadićima i na Materadi gdje trenutno traje uređenje plaže ispod istoimenog kampa.

Osim spomenute gradske investicije, radi se i na hotelu Laguna Parka, a tu su i modernizacija vodovodne mreže (investitor Istarski vodovod) te uređenje plaže ispod hotela Valamar Pinia.

Na 160 metara obale na Materadi bit će uređena nova plaža sa šetnicom, sunčalištem, obnovljenim drvenim molom, novim tuševima, svlačionicama, klupama i žardinjerama.

-Potpuno razumijem zabrinutost stanovnika ovog dijela Poreča. Špadići i Materada kroz protekle dvije – tri godine prolaze kroz poveći investicijski ciklus, kako privatnih investitora, tako i Grada, što poprilično utječe na svakodnevicu njihovih stanovnika, rekao je gradonačelnik prilikom obilaska. –Što se naše, gradske investicije tiče – radovi će biti dovršeni idućeg tjedna. U stalnom sam kontaktu i s ostalim investitorima i plan za dovršetak radova na plaži koju uređuje Valamar Riviera je 15. svibnja, s time da će grubi građevinski radovi biti dovršeni do kraja ovog tjedna. Nakon toga kreće uređenje hortikulture i postavljanje opreme za plažu, rekao je Peršurić i nastavio: -Radovi Vodovoda na potezu prema Materadi stopiraju se upravo sada i nastavljaju se na jesen, dok će preostali biti dovršeni do 15. svibnja, nakon čega slijedi asfaltiranje do kraja mjeseca, čime će kompletno biti dovršeni radovi na vodovodnoj mreži u ulici Špadići.

Što se hotela tiče, iz Plave lagune javljaju kako bi svi radovi, zajedno s unutarnjim uređenjem i opremanjem trebali biti gotovi kroz lipanj.

-Danas smo ovdje došli i zbog dojave građana o izljevu fekalija u more. Za sutra sam naručio i veliku akciju ispitivanja svih kanala odvodne i fekalne kanalizacije kako bi se ovaj problem riješio odmah, jer tako nešto za naš grad nije dopustivo, najavio je Peršurić.

-Zahvaljujem stanovnicima ovog djela grada na velikom strpljenju i kooperativnosti proteklih mjeseci. Trudimo se čim je moguće više radova napraviti odjednom, kako bi se izbjeglo kopanje istih lokacija u više navrata. Nastojat ću da, kroz suradnju s ostalim investitorima, dogovorimo završetak investicija u što skorijem roku, zaključio je gradonačelnik.

Pročelnik Poropat rekao je da se trenutno projektira, a za sljedeću godinu je u planu uređenje plaže ispod hotela Laguna Park, odnosno, posljednji neuređeni predio plaže na Materadi, čime bi se broj plaža koje je Grad uredio u proteklih pet godina popeo na sedam. (dp)

Uređenje plaže Materada je pri kraju
Uređenje plaže Materada je pri kraju
Gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik Komunalnog odjela Marino Poropat
Gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnik Komunalnog odjela Marino Poropat
Uređenje plaže Materada je pri kraju
Uređenje plaže Materada je pri kraju