Vrsarskom dileru četiri mjeseca zatvora

Crna kronika
20.03.2009 00:00
D. Požarić
Vukašinović nije uspio pobjeći policiji
Vukašinović nije uspio pobjeći policiji
PULA - Eduard Vukašinović (34) iz Vrsara zbog kaznenog djela zloporabe opojnih droga nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Pazinu osuđen je na četiri mjeseca kazne zatvora.
Vukašinović, zvan Edi Plestinac, proglašen je krivim jer je 25. studenog 2004. godine u svom stanu u Vrsaru držao PVC paketić s 0,52 grama hašiša, 0,82 kokaina 4,74 heroina, sedam tableta heptanona te 7,9 grama praškaste materije s metadonom i 11,64 grama pastozne mase također sa sadržajem metadona. Pronađena droga mu je oduzeta i bit će uništena, dok će mu privremeno oduzeti plinski pištolj s tri komada streljiva te 1.500 kuna i novčanica od 50 eura biti vraćeni.
Optužni prijedlog podnijelo je pazinsko Općinsko državno odvjetništvo, a Vukašinović je na raspravi izjavio da se ne osjeća krivim. Međutim, nakon provedenog dokaznog postupka u kojem je ispitano i šest svjedoka, sud je zaključio da je Vukašinović nedvojbeno počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret.
Vukašinović, već pravomoćno osuđivan zbog zloporabe opojnih droga, proteklog je tjedna ponovno završio iza rešetaka, i to zbog posjedovanja više od dva kilograma heroina. Pao je u policijskoj višemjesečnoj akciji kodnog imena »Park«. Policija je naime pratila Vukašinovića, a uhvaćen je nakon što je pokušavajući pobjeći policiji »hyundai coupeom« izletio s ceste kod Fuškulina nedaleko od Poreča. U nesreći je bio lakše ozlijeđen i prevezen u pulsku Opću bolnicu, no dva dana nakon otpusta je uhićen i prepraćen u pritvor. Kod njega je tada pronađeno četiri paketa s ukupno 2.111 grama heroina.
Istog dana na tunelu Učka uhićena je i Medina Džanović (38), državljanka BiH iz Sarajeva, koja je, kako je utvrđeno kriminalističkom obradom, zajedno s Vukašinovićem tijekom prošle godine i do ožujka ove godine krijumčarila drogu. Drogu su krijumčarili iz BiH, a prodavali su je u Poreču i Puli.
N. SOFTIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti