Vrsar među 24 grada u kojima je dostupna 5G mreža

09.03.2021 11:34
1
1
5G mreža Hrvatskog Telekoma od danas je komercijalno dostupna u 24 grada u Hrvatskoj, uključujući Vrsar, Čakovec, Kutinu, Makarsku, Novsuj, Opatiju, Trogir, Zaprešić te Borovo te će pokriti 1,3 milijuna stanovnika.
Ova tehnologija omogućuje tri stvari: brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno bolju povezanost velikog broja uređaja, a što je preduvjet za razvoj pametnih industrija, poput zdravstva, energetike, obrazovanja, prometa, proizvodnje, javnog sektora i poljoprivrede.
–S tehnološke strane 2020. je bila godina rađanja 5G mreže u Hrvatskoj . U 2021. smo u četiri mjeseca omogućili 5G u 24 grada, a na ovome nećemo stati jer su suvremene telekomunikacijske mreže - 5G i optika nužni za uspješnu budućnost, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.
Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. lipnja 2021. godine, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati 5G kompatibilan uređaj, a više informacija dostupno je na linku . (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti