Vlasnici električnih vozila ne žele se vratiti fosilnim gorivima

03.01.2021 09:14
D. Požarić
2
2
Mobilna aplikacija Zap-Map služi vlasnicima električnih vozila u Ujedinjenom Kraljevstvu pronaći najbližu punionicu. Ljudi koji stoje iza nje nedavno su proveli anketu među dvije tisuće svojih korisnika, pitajući ih pritom koliko su zadovoljni svojim e-vozilom i misle li mijenjati ga za neko drugo vozilo koje nije na struju. Odgovori su zanimljivi, iako i očekivani.
Čak 91% ispitanika u UK je odgovorilo “ne, hvala”, odnosno izjavili su da su potpuno zadovoljni svojim “strujićem” ili plug-in hibridom. 8% ispitanika reklo je da je već razmišljalo o povratku na vozilo s pogonom na fosilna goriva, odnosno da bi “možda” razmatralo da se odrekne električnog pogona. Tek 1% svih ispitanika odlučilo se za opciju “da, molim”, odnosno u anketi su izjavili da im nedostaje njihov dizelaš ili benzinac te da bi se htjeli vratiti na ne-električni pogon.
2
Preko polovice ispitanika u ovoj anketi imalo je novi električni automobil, mlađi od godine dana, a za njih tri četvrtine aktualni model električnog vozila bio je ujedno i prvi ikada koji su posjedovali.
Kad je riječ o zadovoljstvu korisnika vozilima, ono je na razini od čak 84% za plug-in hibride te na 92% za baterijska električna vozila. Vozači su najzadovoljniji modelima Volkswagen ID.3, Kia Niro Plug-in Hybrid, te BMW 3 Series (svi zabilježili 100% pozitivnih odgovora), te modelima Tesla Model 3 (96%), Kia e-Niro (96%), Hyundai KONA electric (94%), Renault Zoe (92%) te Nissan Leaf (90%). Kao što vidimo, i u najgorem slučaju samo 10% vlasnika električnih vozila njime nije potpuno zadovoljno.
Vezano za ove rezultate iz Zap-Mapa su poručili: “Naša zadnja anketa pokazuje snažan i trajan utjecaj prelaska na čista vozila. Dokazi u prilog električnim vozilima rastu i sve su uvjerljiviji sa svakom novom anketom, čak i u neobičnoj godini kakva je bila 2020.”
]slika3]

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti