Vlakovi češkog RegioJeta u 2021. povezivat će Prag sa Zagrebom, Rijekom i Splitom

09.02.2021 08:45
D. Požarić
Pixabay
Pixabay
Srednjoeuropski željeznički prijevoznik RegioJet iz Češke i ove godine uvodi liniju za Hrvatsku. Prva vožnja planirana je za petak, 28. svibnja 2021. godine, a prometovat će na novoj relaciji Prag - Brno - Bratislava - Budimpešta - Zagreb – Rijeka ili Split. Putnicima će biti dostupna i druga hrvatska odredišta jer će sa željezničkog kolodvora u Rijeci, Splitu i Gračacu prometovati posebne autobusne linije, koje će povezivati sve glavne odmorišne destinacije na hrvatskoj obali, od Istre do Dubrovnika.
Velik interes Čeha za nove linije iz Praga, Brna i Bratislave za Hrvatsku već je iskazan kroz prve predbilježbe. Putem prošlogodišnje linije od Praga do Rijeke u nepuna tri mjeseca prevezeno je više od 60 tisuća putnika u oba smjera, a prosječna popunjenost linija iznosila je 90 posto, dok je sama Rijeka u prošloj godini više nego udvostručila broj dolazaka čeških turista.
Počele su predbilježbe, dok se početak prodaje očekuje sredinom veljače. Jednosmjerna karta u vagonu sa sjedalom koštat će oko 22 eura, dok će cijena karte za vožnju u vagonu s ležajevima iznositi oko 30 eura.
Linija će tijekom lipnja i rujna prometovati tri puta tjedno, a u srpnju i kolovozu svaki dan. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti