U Vodnjanu besplatna predavanja Infobipa i Microsofta

11.05.2018 10:45
D. Požarić
Dejan Franković bit će jedan od predavača
Dejan Franković bit će jedan od predavača
Umjetna inteligencija, serverless programiranje, monolitski sustavi i mikroservisi neke su od tema prvog istarskog .NET skupa koji 17. svibnja u suradnji s Microsoftom priređuje Infobip na IT kampusu u Vodnjanu.
Predavanja s početkom u 16 sati će problematizirati izazove i prakse .NET-a, široko rasprostranjene grupe Microsoftovih tehnologija koju koriste programeri diljem svijeta, a predstavlja i bitnu komponentu Infobipovog sustava koji mjesečno obrađuje više od šest milijardi poruka.
Predavat će Thomas Cvijanović i Dejan Franković iz Infobipa te Filip Glavota i Tomislav Tipurić iz Microsofta Hrvatska.
Infobipovci će objasniti kako su monolitnu web aplikaciju transformirali u modularni portal na principu mikroservisa. Predavači iz Microsofta će predstaviti najnovija dostignuća u područjima umjetne inteligencije, strojnog učenja i serverlessa. Nakon izlaganja slijedi druženje uz pizzu i piće. Skup će otvoriti suosnivač i tehnički direktor Infobipa Izabel Jelenić.
Sudjelovanje je besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta valja se registrirati putem linka: https://www.meetup.com/NET-Meetup-Istra/events/250064769/ , na kojem se može vidjeti i program. Informacije se može zatražiti i putem e-maila info@infobip.com . U slučaju potrebe, zainteresiranima s riječkog područja će se organizirati i prijevoz do Vodnjana, priopćili su organizatori.
Što se predavača tiče, Dejan Franković (Infobip) je stručnjak za arhitekturu softverskih rješenja, s više od sedam godina iskustva u arhitekturi i razvoju aplikacija. Predavač je iz područja nekoliko programskih jezika te jedan od glavnih organizatora zagrebačke znanstveno-fantastične konvencije Sferakon. U Infobipu vodi tim programera koji razvija interne alate za više od 1.200 zaposlenika.
Thomas Cvijanović (Infobip) ima više od 20 godina iskustva u arhitekturi i razvoju softvera. Radio je na poslovnim rješenjima za neke od najvećih hrvatskih kompanija kao što su INA, HT, HAC i druge. U slobodno vrijeme voli proučavati novosti iz tehnologije i učiti nove programske jezike.
Tomislav Tipurić (Microsoft) je poznavatelj ekosistema i poslovnih modela zasnovanih na Azureu, Officeu 365 i drugim cloud paradigmama. U Microsoftu je posljednjih devet godina radio s razvojnim i sistemskim inženjerima na implementacijama najnovijih tehnologija. Prethodno je razvijao web aplikacije. Radi kao strateški partner za tehnologiju te gostuje na vodećim poslovnim i IT konferencijama u regiji.
Filip Glavota (Microsoft) je tehnološki entuzijast s fokusom na umjetnu inteligenciju, strojno učenje i izradu inteligentnih aplikacija. Znatiželjni tehnofil otkako zna za sebe, rano je počeo programirati i sudjelovati na natjecanjima, a prije dolaska u Microsoft radio je kao backend developer. Radi kao tehnološki evanđelist za područje srednje i istočene Europe. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti