U Bruxellesu otvoreni Istarska kuća i restoran Le Petit Oignon

02.07.2018 08:32
D. Požarić
1
1
1
Prošlog je četvrtka u trgovačko-poslovnom središtu Bruxellesa svečano otvorena Istarska kuća i restoran Le Petit Oignon s bogatom ponudom tradicionalnih istarskih jela i autohtonih vina. Projekt je nastao iz ideje dvojice mladih poduzetnika iz Istre, Bojana Radetića i Rolanda Kristaja, da se brojni i raznoliki stanovnici Bruxellesa upoznaju s istarskom kulturom i gastronomijom.
-Želja nam je da ovdašnjim ljudima ponudimo nešto novo. Shvatili smo da, izvan Hrvatske, gotovo nigdje drugdje nema istarske kuhinje. Našim gostima nudimo tradicionalna jela od pašte, fuže i pljukance te meso istarskog boškarina. Do sada smo od gostiju dobili samo dobre komentare, kaže Radetić.
2
Gradonačelnik Pule Boris Miletić čestitao je poduzetnicima na hrabrosti te izrazio nadu da će to biti dobra promocija Istre.
Otvaranje Istarske kuće je, poručio je europarlamentarac Ivan Jakovčić, odlična, hrabra privatna inicijativa koja će Bruxellesu donijeti baš ono što mu nedostaje- autohtonu kuhinju i lokalne proizvode. Ovdje živi puno ljudi iz Hrvatske, iz Slovenije te iz nama susjednih zemalja koji jako dobro znaju što je Istra, i gastronomski i kulturološki. Ovu ću inicijativu iskoristiti i za političku promociju Istre u Bruxellesu. Siguran sam da će ovo biti „win-win” situacija i za ljude koji vole Istru i za domaćine koji su imali hrabrosti otvoriti ovaj restoran”, zaključio je Jakovčić. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti