Stožer: 516 novooboljelih; Plenković o mjerama: Ako trendovi budu dobri, mi ćemo nešto učiniti

Hrvatska i svijet
04.02.2021 11:59
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
U posljednja 24 sata zabilježeno je 516 novih slučajeva zaraze koronavirusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2974.
Među njima je 1196 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 101 pacijent.
Preminulo je 18 osoba.
Danas u 11 sati počela je sjednica vlade, a premjer Andrej Plenković se dotaknuo zahtjeva za popuštanjem mjera.
– U brojnim zemljama je zatvorena većina trgovina, ne radi javni prijevoz, uveden je policijski sat, zatvorene su škole. Kod nas neće biti potpunog lockdowna i toga se držimo. Kad su prije par tjedana brojke bile visoke, bio je ogroman pritisak javnosti i aktera iz politike koji su tražili zatvaranje. A sad ti isti akteri žele apsolutno otvaranje svega. To tako ne ide. Želimo izdržati kroz ovih nekoliko tjedana zime i da onda tijekom proljeća, uz procjepljivanje i odgovornost, omogućimo normalizaciju gospodarstva i turističke sezone. Stavili smo 15. veljače kao novo prolazno vrijeme. I ako trendovi budu dobri, mi ćemo nešto učiniti, ali apeliram na razum i strpljenje, istaknuo je Plenković.
Na dnevnom redu sjednice je, među ostalim, i prijedlog zaključka o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb - Sisak, dionice Lekenik - Sisak.
Premijer Andrej Plenković ranije je najavio da će se na sjednici Vlade zadužiti HAC za raspisivanje natječaja do kraja veljače, za završetak izgradnje autoceste do Siska. Procijenjena vrijednost radova iznosi oko 300 milijuna kuna, a projekt je jedan od ključnih koraka za revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije.
Autocesta A11, od Zagreba do Siska, planirane dužine 47,5 kilometara, počela se graditi 2006. godine. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti