Porečki Plavci prvi na okretištu - završen jesenski dio prvenstva Druge HMNL Zapad

Sport
28.12.2008 00:00
D. Požarić
MNK PLAVCI - stoje: Slaven Dragić, Dean Bonaca, Danijel Jumić, Dejan Kinđerski, Edo Flego, Spomenko Vujica, Damir Šistek i Mario Kuzmić; čuče: Dean Hrelja, Ivica Ereiz, Andrea Krizmanić, Franjo Ereiz i Neven Čuturilo
MNK PLAVCI - stoje: Slaven Dragić, Dean Bonaca, Danijel Jumić, Dejan Kinđerski, Edo Flego, Spomenko Vujica, Damir Šistek i Mario Kuzmić; čuče: Dean Hrelja, Ivica Ereiz, Andrea Krizmanić, Franjo Ereiz i Neven Čuturilo
POREČ - U redovnim ligaškim natjecanjima aktivni su tek drugu sezonu, a već su na pragu velikog uspjeha. Riječ je o igračima Malonogometnog kluba »Plavci«, jednom od najmlađih porečkih sportskih kolektiva koji je netom okončan jesenski dio prvenstva Druge hrvatske malonogometne lige – zapad zaključio na vodećoj poziciji. U 11 utakmica dosadašnjeg dijela sezone Porečani su ostvarili osam pobjeda, jedan remi i dva poraza, uz gol-razliku 81:47, osvojivši 25 bodova, dva više od prvih pratitelja oprtaljske »Histrije« i banjolske »Histrije sport«. Što se efikasnosti tiče, uspjesima su ponajviše doprinijeli najbolji strijelac Neven Čuturilo s devet, te Andrea Krizmanić i Franjo Ereiz s po osam golova.
Premda »Plavci« kao malonogometna družina koju je utemeljila porečka policijska postaja, aktivno djeluje od 2006. godine, kao klub su se u redovna ligaška natjecanja uključili prošle sezone 2007/08 i u premijernoj sezoni u Drugoj HMNL – zapad osvojio sedmo mjesto. Tijekom protekle dvije godine od male malonogometne družine »Plavci« su izrasli u respektabilan klub u čijim redovima danas igra znatan broj igrača gotovo iz svih krajeva Istre. Tako je samo u protekloj polusezoni boje kluba branilo 28 igrača. Dok su u prvoj sezoni svoje domaće utakmice igrali u velikoj dvorani Inter-sport centra u Zelenoj laguni, u tekućoj sezoni svoj su dom pronašli u novootvorenoj sportskoj dvorani u Kašteliru.
Klub u narednom periodu namjerava osvježiti i proširiti upravu, te utvrditi može li se, u slučaju osvajanja naslova prvaka u Drugoj HMNL – zapad, putem kvalifikacija financijski upustiti u avanturu zvanu Prva liga. Također, klub je u intenzivnoj potrazi za generalnim sponzorom čije bi ime nosio. Pored seniorske momčadi u klubu aktivno djeluje i pomladak s juniorima i školom nogometa čije se članstvo nastoji iz dana u dan sve više omasoviti.
K. K.
Plavci na internetu
Poslovica kaže »Ukoliko nisi na Internetu – ne postojiš«, i zato su se »Plavci« zaista potrudili izraditi odličnu klupsku internetsku stranicu za svaku pohvalu, dostojnu i većih sportskih kolektiva. Na adresi www.plavci.hr se zaista mogu svakodnevno pronaći ažurni podaci o životu kluba.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti